wijst je de weg

Als ondernemer versta jij je vak. Jij kan als geen ander vertellen over jouw bedrijf. Maar hoe zorg je dat jouw doelgroep dit verhaal hoort? Hoe zorg je dat het verhaal betekenis heeft voor die doelgroep? En wanneer ga je dat verhaal vertellen? 

Met een goede communicatiestrategie en weten waarom je communiceert komt jouw boodschap wel over. Omdat jij de specialist bent over jouw bedrijf en ik de specialist in communicatie, werken we samen. Geen lange communicatieplannen die in de kast blijven liggen, maar ik geef je een praktische strategie en handvatten waarmee jij verder kan. Of ik. Als ik je blijf ondersteunen met de communicatie of teksten.

Hiervoor neem je contact met me op

Hoe ik werk

Ik vind een persoonlijke benadering belangrijk. Het verschilt daarom per opdrachtgever hoe onze samenwerking eruit ziet. Om te beginnen maken we een afspraak voor een persoonlijk gesprek. Jij vertelt me over je bedrijf, wat je doet en wat je drijft. We maken de vraag en opdracht concreet en bespreken wederzijdse verwachtingen. Als we beiden het idee hebben dat ik iets voor je kan betekenen, krijg je een paar dagen na de kennismaking mijn offerte. Ik werk waar mogelijk met een vaste prijs per opdracht, zodat je weet waar je aan toe bent. Mijn tarief? Elke opdracht en tekst is anders, afhankelijk van jouw input en wensen besteed ik meer of minder tijd aan een advies of tekst. Mijn tarief is €250,- per dagdeel (exclusief reiskosten en btw). In de offerte geef ik je een goed overzicht van de werkzaamheden en uren die ik verwacht te besteden aan jouw opdracht. Na jouw akkoord op de offerte, maken we afspraken over de start en de uitvoering van de opdracht.

Communicatieadvies

Verandert er iets in je bedrijf waardoor er tijdelijk meer te communiceren is. Wil je personeel aantrekken. Heb je een actie bedacht, waarvoor de communicatie moet worden ingericht. Wil je weten hoe je meer rendement kan halen uit je bestaande communicatiekanalen. Wil je een evenement organiseren. Met mijn achtergrond als office manager en hr-medewerker, kijk ik verder dan de communicatie. Ik voer uit en help je aan praktische oplossingen voor jouw communicatievragen. En als ik je zelf niet kan helpen, verwijs ik je door naar mensen in mijn netwerk die de kennis hebben die jij zoekt.

Communicatiestrategie

Om je te onderscheiden moet de communicatie over jouw bedrijf passen bij jou, je product of dienst én jouw doelgroep. Dat is dan ook mijn uitgangspunt, we zoeken oplossingen die voor jou werken.
Als ik klaar ben met deze opdracht, weet jij wie jouw doelgroep is en waar en wanneer je die kan bereiken. Je communicatiedoelstellingen zijn bekend en je weet hoe je die gaat meten. Je weet wat jouw uniek maakt, want daarop is jouw communicatieboodschap gebaseerd. Ook weet je welke communicatiemiddelen je inzet, waarvoor en hoe.

Social media

Je moet er iets mee, want het is dé manier om veel mensen te bereiken. Als je het goed doet tenminste… 
Je weet welke socialmediakanalen je inzet en wat (en  wie) je wilt bereiken. Het actueel houden kost veel tijd. Als je druk bent post je niets. Er zit weinig structuur in je berichten, er zijn perioden dat je dagelijks berichten post en soms ook een maand niets.
Door een planning te maken, houd je overzicht en kost het bijhouden van je kanalen minder tijd. Je kan berichten voorbereiden, zodat je ook in drukke perioden iets te delen hebt. Bezoekers zien een actuele pagina met recente – en inhoudelijk goede – berichten, daarom is het interessant om jouw te volgen.
Afhankelijk van jouw vraag en waar jij staat, maak ik een contentstrategie voor je of onderdelen daarvan. Weet je al welke kanalen voor jouw doelgroep werken en wat je tone of voice is, maar heb je geen inspiratie voor je berichten of stories. Dan help ik je met een contentkalender die je de handvatten geeft, om meer uit je social media activiteiten te halen. Ik kan ook jouw socialmediakanalen beheren en de berichten voor je plaatsen.

(Project) ondersteuning op locatie

Heb je tijdelijk communicatieondersteuning op locatie nodig? Bijvoorbeeld door ziekte of zwangerschapsverlof. Binnen een straal van 30 kilometer rond Winterswijk kan ik tijdelijk een vast aantal uren per week op locatie werken. We maken dan aparte tariefafspraken. 
Ook voor de begeleiding van projecten kunnen we afspreken dat ik met regelmaat op locatie werk. Daarvoor reis ik als dat nodig is door heel Nederland. Afhankelijk van de omvang van het project, maken we aparte tariefafspraken.